Νο.1 Παραγωγός λιαστής ντομάτας στην Ελλάδα.

Η Παραγωγή μας

Είμαστε μια πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση, διαλέγουμε το σπόρο, μεγαλώνουμε τα φυτά σε δικά μας θερμοκήπια και τα καλλιεργούμε σε δικά μας χωράφια. Για την παραγωγή λιαστής ντομάτας χρησιμοποιούμε ποικιλίες ντομάτας με κυλινδρικό μακρόστενο σχήμα τύπου Roma. Διαλέγουμε τις καλύτερες, υγιείς και ολοκόκκινες ντομάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στην μέση, τις αλατίζουμε και τις απλώνουμε για να δεχτούν την ευεργετική δύναμη του ήλιου και το δροσερό αεράκι.

Η πιστοποίηση μας κατά ISO 22000:2018 τόσο για την συμβατική όσο και για την βιολογική λιαστή ντομάτα εγγυάται ασφάλεια και υψηλά στάνταρ για το τελικό προϊόν!

Λιαστή Ντομάτα

Η λιαστή ντομάτα (ή τομάτα) που φτιάχνουμε στο Liasto είναι από επιλεγμένες ποικιλίες ντομάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το συστατικό που ευθύνεται για το κόκκινό της χρώμα και είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, όπως και υψηλό βαθμό °Brix, που ευθύνεται για τη γλυκιά της γεύση. Η λιαστή μας ντομάτα δεν περιέχει θειώδη, συντηρητικά ή άλλα βελτιωτικά. Είναι ένα προϊόν φτιαγμένο μόνο από Ελληνική Γή, Ήλιο, Θάλασσα (για το αλάτι), και … πολύ μεράκι.

Θα τη βρείτε σε βαζάκι με ηλιέλαιο και θρούμπι (αρωματικό βότανο), σε συσκευασία vacuum στραγγισμένη (drained) και σε συσκευασία vacuum χωρίς πρόσθετα υλικά (dry).

Λιαστή Ντομάτα - Βιολογική

Η βιολογική λιαστή ντομάτα που φτιάχνουμε στο Liasto είναι από επιλεγμένες ποικιλίες βιολογικής ντομάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το συστατικό που ευθύνεται για το κόκκινό της χρώμα και είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, όπως και υψηλό βαθμό °Brix, που ευθύνεται για τη γλυκιά της γεύση. Όπως και η συμβατική δεν περιέχει θειώδη, συντηρητικά ή άλλα βελτιωτικά. Είναι ένα προϊόν φτιαγμένο μόνο από Ελληνική Γή, Ήλιο, Θάλασσα (για το αλάτι), και … πολύ μεράκι

Θα τη βρείτε σε βαζάκι με ηλιέλαιο και θρούμπι (αρωματικό βότανο), σε συσκευασία vacuum στραγγισμένη (drained) και σε συσκευασία vacuum χωρίς πρόσθετα υλικά (dry).

Οφέλη
  • Η λιαστή ντομάτα δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και έχει εκ φύσεως χαμηλό θερμιδικό δείκτη.

 

  • Έχει 12 φορές περισσότερο λυκοπένιο, ένα δυνατό αντιοξειδωτικό, σε σχέση με την ωμή τομάτα.

 

  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού και του προστάτη, επίσης στην μείωση του κίνδυνου για τις ασθένειες του διαβήτη, της καρδίας και του πνεύμονα.

 

  • Είναι φυσική πηγή Σιδήρου και βιταμινών A,B1, E, K, καλίου, νιασίνης και φυτικών ινών.

 

  • Εμπεριέχει υψηλά επίπεδα ουμάμι (umami) που παίζουν σημαντικό ρόλο στη νοστιμιά του φαγητού.

 

  • Συμβάλλει στην ομαλή πέψη των πρωτεϊνών λόγω του υψηλού επιπέδου σε γλουταμικού άλατος.

Η Τοποθεσία μας

Η τοποθεσία είναι βαρύνουσας σημασίας για την ποιότητα του τελικού προϊόντος που επιθυμούμε και σας προσφέρουμε. Οι ντομάτες καλλιεργούνται στον κάμπο της Κωπαΐδας σε ιδιόκτητα χωράφια με την δική μας επιμέλεια. Όλη η διαδικασία της παραγωγής γίνεται στην Κυρτώνη Φθιώτιδος, σε υψόμετρο 600 m, έχοντας ιδανικές συνθήκες ξήρανσης, δροσερό αεράκι απ’ τον Ευβοϊκό, χαμηλή θερμοκρασία 30 – 35 °C και χαμηλά επίπεδα υγρασίας, με αποτέλεσμα η λιαστή ντομάτα μας να διατηρεί το λαμπερό κόκκινο χρώμα και όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της φρέσκιας ντομάτας.

Θέλετε να έρθετε σε επαφή;
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.